dinsdag 26 april 2016

Spitalfields market

Afgelopen dagen was ik minder actief op mijn blog en ook op instagram. Dit kwam doordat ik vanaf donderdag tot en met zondag weg was naar London samen met mijn vader. Een tijd terug hadden we dit tripje gepland. Ik was al eerder naar london geweest met school maar had daar een vast programma en kon dus niet zelf bepalen waar ik allemaal heen wilde. London had zo'n goede indruk achter gelaten dat ik er echt nog eens heen wilde, maar dan op een andere manier. Dat ik zelf kon bepalen wat ik allemaal wilde doen en wanneer. En dat is dus gebeurd. Ik ben vier dagen in London geweest en het was geweldig. Ik had van te voren samen met mijn vader een lijst gemaakt met de dingen waar ik graag heen wilde, en daarbij hadden we een planning gemaakt. Er waren namelijk zoveel dingen die ik in die vier dagen wilde doen, dat een planning wel nodig was.
Ik heb enorm veel mooie plaatjes kunnen schieten in die mooie dagen en daarom zal ik een aantal posts wijden aan mijn trip naar London. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring op " The Spitalfields  Market ". dit plekje kwam ik bij toeval tegen op het internet, en wat ben ik daar blij mee! De markt was slechts tien minuten lopen vanaf het hotel waar we zaten en dus gingen ik en mijn vader rond tien uur op pad. Na eerst ontbeten te hebben bij "Pret a manger" kwamen we aan op de markt. De meeste kraampjes waren nog aan het opbouwen, maar ik was gelijk al verliefd op dit plekje.


Spitalfields market is een markt waar van alles te koop is. Ze hebben verschillende dagen in de maand waar er speciale edities zijn van de markt en tot ons grote geluk kwamen wij op een van die speciale dagen. De markt draaide namelijk de derde vrijdag van de maand om kunst en muziek. 
Ik kwam als eerste bij het kraampje van een kunstenaar die onderzetters maakte van tegeltjes en kurk matten. Hij koos afbeeldingen uit die hem zelf aanspraken en schilderde die na op de tegeltjes en bracht daarna een speciaal laagje aan waardoor er ook hete kopjes op de onderzetters zouden kunnen staan. Ik had een super leuk gesprek met de man achter de stand over wat hij maakte. Hij vertelde achter elke onderzetter zijn verhaal en vertelde veel over zijn liefde voor pop art.


Daarna kwam ik bij een stand terecht waar allemaal leuke totebags hingen. Ik houd enorm veel van deze tassen omdat je er van alles in kan gooien. Deze tassen waren ook nog eens heel stevig en ik moest er van mezelf echt een kopen. Ik kocht er uiteindelijk een met een cassette bandje erop, met gele details. jullie zien hem vast nog wel in een post terug komen!

Deze dag draaide de markt om kunst en muziek zoals ik al eerder had verteld. zo waren er verschillende stands met platen, en ook was er een stand met klokken gemaakt van platen. Met de jongen die erachter stond had ik weer een leuk gesprek over waar ik vandaan kwam, en waarom ik in London was etc. Hij vertelde ook zijn verhaal over de klokken; hij en zijn vrienden gebruikten bekraste lp's om er klokken van te maken met prachtige uitsneden. En op de markt verkochten ze klokken gemaakt van lp's op een manier dat je ze ook nog kon afspelen. Ik vond het zo'n tof concept dat ik er een besloot te kopen. Ik kocht een klok van een single van The Rolling Stones. Ik was en ben er nog steeds super blij mee.

Kende jij Spitalfields market al?


Voor meer informatie; http://www.oldspitalfieldsmarket.com


12 opmerkingen:

 1. Ahw super leuk Joelle, ik wil ook weer echt snel eens naar Londen die stad is geweldig!
  PLEASE TELL ME DAT JE DIE KOALA TOTE BAG VOOR ME HEBT MEEGENOMEN ANDERS GA IK HEEL ERG HARD HUILEN NU OKAY
  xx Ish

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awh nee sorry niet eens aan gedacht, anders had ik hem echt voor je meegenomen! :(
   Je krijgt ooit een koala tas van mij , beloofd

   Verwijderen
 2. Lijkt me echt een leuk sfeertje op die markt, ik heb er zelf nog nooit van gehoord. Gaaf ook die klokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, al die totebags, ZO TOF! Sowieso ziet het eruit als een geweldig marktje, leuk dat je ons 'meeneemt'! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, Londen! Ik kende de markt niet, maar het klinkt als de Swan Market in Nederland. Super leuk! Ik ben van plan om deze zomer ook naar Londen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk dat je naar Londen bent geweest! Die markt ziet er echt tof uit, ik kende 'm nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt super leuk! Ik kende het helemaal niet, maar ga t onthouden voor de volgende keer Londen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. This market looks like such a fun place to explore! Great photos!

  http://roadesque.com
  http://ourruins.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt mij een erg gezellige markt. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wanneer ik nog eens een tripje maak naar Londen, dan denk ik dat ik die markt een keertje opzoek. Gewoon om het sfeertje eens te proeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat gaaf! Lijkt me tof eens rond te lopen. Gaaf thema ook! Ik denk dat ik me suf koop aan vinyl platen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellige markt! Ook hele leuke foto's :). Londen is geweldig, een van mijn beste vrienden is daar nu heen hij heeft de tijd van zijn leven. Ontzettend gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen