vrijdag 29 april 2016

Sea life aquarium London

Alweer een hele tijd terug ben ik met mijn moeder en zus naar Burger Zoo geweest. Wat was dat een leuke dag! Een van de mooiste dingen daar vond ik toch zeker wel het aquarium. Toen ik leuke dingen in London op het internet aan het zoeken was, kwam ik erachter dat ze midden in london ook een aquarium hadden. daar moest en zou ik heen gaan!
Op een zaterdag ochtend besloten mijn vader en ik wat eerder uit het hotel te vertrekken zodat we voor de drukte bij het aquarium konden zijn. we stapten uit de metro bij westminster, liepen over de "Westminster bridge" en het avontuur kon beginnen.

Wat een prachtig beeld was dit zeg! Er zwommen een aantal kwalletjes rond in een apart aquarium, en werden prachtig in het licht gebracht door een lamp die langzaam van kleur veranderde. De foto's zijn niet helemaal scherp geworden, maar toch vind ik het een prachtig resultaat. Ik kon wel uren naar deze kwallen staren, en ik ben blij dat ik nu nog weer kan na genieten met deze foto's.


Het aquarium was wel drie keer zo groot als dat ik had verwacht. eerst kwam je in een grote grot met allerlei kleine aquariums met verschillende soorten vissen en daarop volgde een super groot bassin gevuld met prachtige vissen en haaien. Daarna kwam je terecht in een tropisch gebied met kikkers, schildpadden, krokodillen etc. Wat een prachtige beestjes! 
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik een erg dubbel gevoel kreeg bij deze plek. Ik had een gesprek met mijn vader over dat er overal borden stonden; bescherm de haaien, schildpadden etc. maar ondertussen zaten ze hier opgesloten en waren ze niet vrij in de natuur?! Aan de andere kant waren ze hierdoor wel veilig afgesloten van " de buiten wereld ". ik weet nog steeds niet zo goed wat ik hiervan moet vinden, maar wat ik wel weet is dat ik een super leuke ochtend heb gehad.


Ben jij ooit naar zo'n aquarium geweest? Wat vind jij ervan dat de vissen 
niet vrij in de natuur kunnen zwemmen?


15 opmerkingen:

 1. Wauw, wat bijzonder! Lijkt mij een heel mooi aquarium!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, wat leuk is dit zeg! Lief al die nemo's.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha "nemo's" inderdaad, al die kleine kindjes die
   Daar rond liepen; kijk mama, dit is nemo. Zo lief
   Om te zien

   Verwijderen
 3. Wat een hele mooie foto's zeg! Vooral die kwallen! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die kwallen zien er zo indrukwekkend uit. Ik heb ook altijd gemengde gevoelens over aquariums, dus ik snap je gedachten. Alsnog wel tof om al die vissen van zo dichtbij te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. fijn dat er iemand is die dat ook heeft! Ik geef je groot gelijk.

   Verwijderen
 5. This is an amazing adventure
  I would love to try it.

  The Bandwagon Chic | Instagram | Bloglovin | Snapchat: bandwagonchic

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een prachtige foto's! Die 'Nemo's' zijn echt lief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb in Bretagne weleens zo'n ontzettend groot aquarium bezocht. Wat ik ervan vindt dat die vissen niet vrij in de natuur kunnen rondzwemmen? Gôh, ik weet eigenlijk niet... Ik weet niet of die vissen daar iets van merken en ik denk dat hun overlevingskansen in zo'n aquarium groter zijn dan in het wild.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was precies wat er om ging in mijn hoofd.
   fijn dat je me begrijpt :)

   Verwijderen
 8. Mooie foto's heb je gemaakt! zag er al een paar voorbij komen om instagram :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend tof! Hele mooie foto's.
  Liefs,
  Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die kwallen zijn zo mooi <2 Bijna niet echt. Lijkt me heel leuk om eens te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zolang dieren en vissen veilig in een dierentuin of aquarium zitten en geen kunstjes hoeven uit te halen heb ik er geen moeite mee. Mijn katten hebben er ook geen moeite mee dat ze mijn huis moeten delen, en mijn hond loopt ook vaak aan de riem. Vrijheid is een menselijk begrip, en hoe veel ik ook aan dieren toeschrijf, ik weet niet in hoeverre ze dit begrip begrijpen. De vrije natuur is misschien wel vrij, maar niet veilig.
  Ik ben wel in het aquarium in London Zoo geweest. Dat was ook al mooi en heel educatief. En in Blackpool hebben we ook een Sea Life aquarium bezocht, dat was wel mooi. Je liep onder de haaien door, en die leken het best naar hun zin te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen