donderdag 21 april 2016

Het stedelijk

Toen ik met Ishara vorige week in Amsterdam was bezochten wij ook het Stedelijk museum. we stapten uit de tram en konden de rij van het naast gelegen van Gogh museum al zien. Zoekend naar de ingang van het stedelijk liepen wij het hoekje om. En daar was de ingang! gelukkig was het hier een stuk rustiger dan bij het van Gogh.
In eerste instantie viel het stedelijk ons een beetje tegen. Het eerste wat wij zagen was een expositie van verschillende voorwerpen uit de geschiedenis, verzameld op een plek. Het viel ons erg tegen dat er vrijwel nergens uitleg of context bij de werken stond. Ik vond daarbij ook de voorwerpen die tentoongesteld werden niet heel interessant.


Toen we genoten hadden van een verse muntthee en een muffin kwamen we terecht bij de vaste collectie, en waren we blij verrast. Deze werken bevielen ons meer.. en eindelijk konden we echt genieten van de prachtige kunst die er hing en stond. Helaas was er weer op veel plekken alleen te zien door wie het was gemaakt en hoe het heette. Dat wordt dus nog een middagje research! Ik ben blij dat we ons stedelijk museum bezoekje hebben afgerond met de vaste collectie, want dat maakte onze donderdag ochtend een stuk beter. De foto's die jullie dan nu ook laat zien zijn voornamelijk van de vaste collectie.
Ik wil zeker nog eens naar het stedelijk museum, omdat ik benieuwd ben naar de andere tijdelijke exposities die er gaan komen. Misschien bevalt het dan beter!

Ben jij wel eens in het Stedelijk museum geweest? En wat vind jij ervan?

11 opmerkingen:

 1. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar de foto's die je hebt gemaakt zien er echt mooi uit! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er nog nooit geweest, maar de collectie lijkt me prachtig. Toch wel jammer dat er niet overal bordjes en uitleg bij word gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het stedelijk museum wil ik zelf ook nog eens bezoeken, lijkt me leuk! Ben je ook al eens in het rijksmuseum in Amsterdam geweest? Daar hebben ze (volgens mij nu nog steeds) een hele leuke tijdelijke mode expositie. (:
  Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik hoorde het! Ik moet er echt nog heen, thanks
   For reminding me!

   Verwijderen
 4. Ik wil daar ook nog een keertje heen! Lijkt me leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's! Ziet er leuk uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om eens rond te lopen. Ik ga eigenlijk nooit naar musea's maar moet dat echt eens gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er leuk uit van binnen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er leuk uit! Ik ben er nog nooit geweest maar ben nu wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw! Die op één na laatste foto is echt prachtig. Het stedelijk is echt een superplek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het Stedelijk Museum ziet er wel heel gaaf uit. Een hele gevarieerde collectie.

  BeantwoordenVerwijderen