maandag 2 mei 2016

The National Gallery

Na een fijn bezoekje aan "primrose hill" gingen wij verder naar The National Gallery. Vanaf de buitenkant was het gebouw al prachtig, maar van binnen al helemaal. prachtige rondbogen, pilaren met corinthische  details, mooie wijn rode muren en nog veel meer extra's waardoor de sfeer helemaal compleet was. In dit museum hangen veel bekende schilderijen van bekende schilders zoals; Leonardo da Vinci, van Gogh, Vermeer, Rubens, Monet, Lorrain etc. en ze zijn stuk voor stuk prachtig, en dat wil ik graag met jullie delen.


Wat was het enorm druk bij de hal met de van Gogh werken. er stond letterlijk een rij voor het bekende zonnebloemen schilderij. Ik vind dit niet een van de mooiste werken van Vincent, maar deze komt er zeker wel in de buurt. Prachtige lichte kleuren, samengevoegd tot een levendig landschap. Waar mijn vader nog aan toe voegde; " als je langer naar een punt kijkt lijkt het net alsof er vogeltjes vliegen"


Francesco Guardi maakt ook prachtige schilderijen. Ik vind het altijd knap hoe hij alle details van locaties in zijn schilderijen terug laat komen. zo is er bij dit schilderij, super mooi, een schaduw gecreƫerd.Zoals ik al zei was het gebouw zelf ook echt prachtig. Niet alleen alle schilderijen waren prachtig gedetailleerd maar de plafonds van het pand ook. ik kon wel uren omhoog blijven staren.


Toen we na een tijdje weer naar buiten wandelde stond er een bandje op het plein te spelen; "The Hod". Na zo'n drie secondes herkende ik al dat ze All the small things speelden van Blink 082, en ik was gelijk verliefd. Ik moest mij inhouden om niet als een idioot te gaan dansen, maar meezingen kon ik niet laten. Samen met nog wat andere mensen stonden we vrolijk te genieten van dit nummer en het nummer dat erna volde; Yellow van Coldplay. Ik moest en zou het bandje wat geld geven voor hun goede werk en aangezien ik geen losse ponden had keek ik mijn vader lief aan. De fijne muziek maakte mijn dag helemaal af, in de ochtend een bezoek aan het prachtige primrose hill park, daarna the national gallery. Mijn dag kon niet meer stuk. Ik ben super blij dat ik mijn bezoek in London zo heb af kunnen sluiten, en ik wil echt nog weer eens terug. 


Wat voor musea vind jij leuk?10 opmerkingen:

 1. wauw het plafond van dat gebouw, so pretty! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vaak vind ik de gebouwen nog mooier dan de kunst haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig die ouderwetse kunst. Genieten zeg! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De gebouwen zelf vind ik vaak nog mooier dan de kunst zalf, had ik in het vaticaan museum ook, ik keek mijn ogen uit, maar vooral door het gebouw zelf :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The National Gallery is zeker geweledig! Heb je er geen rondleiding genomen? Ik vind zo'n rondleiding altijd heel fijn. Dan begrijp ik wat beter waarnaar ik sta te kijken.
  Zelf houd ik ook van musea. Wat ik zo fantastisch aan Londen vind, is dat veel musea er gratis toegankelijk zijn. Ik vind dat dat hier eigenlijk ook zo zou moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb er geen rondleiding genomen, de rij om de koptelefoontjes op te halen was alleen al super lang. Het was sowieso enorm druk. En je hebt gelijk het is echt super dat zoveel musea gratis zijn in London.. gelukkig hebben wij hier in Nederland de museum jaarkaart die je ook heel wat geld kan besparen haha :)

   Verwijderen
 6. Lijkt me heel mooi dat gebouw van binnen, daar wil ik ook wel een keer naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een drukte! Maar wel tof dat je het werk van een van de bekendste schilder van Nederland gezien hebt :) Het is niet echt iets wat ik mooi vind maar toch lijkt het me gaaf eens van dichtbij te bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat gebouw, mooi! En de kunst natuurlijk ook. Klinkt als een fijne laatste dag in Londen.
  X

  BeantwoordenVerwijderen