zaterdag 7 mei 2016

Purple fashion

Na het bezoekje aan Tate modern dook ik gelijk de museum shop in, in eerste instantie om wat kaartjes te kopen van de werken die ik het mooist vond. Uiteindelijk was ik verdwaald geraakt tussen alle prachtige tijdschriften die er ook stonden. Ik wilde al een tijdje het tijdschrift 'Elephant' kopen maar kon deze nooit ergens vinden. En daar stond hij dan, recht voor mijn ogen. En wat was dat balen, de editie die er stond viel erg tegen. Moest ik nou een tijdschrift gaan kopen puur omdat ik er zoveel goeds over had gehoord en gezien op de kunstacademie? Nou nee dus. Gelukkig lagen er nog genoeg andere magazines, en zo vond ik ook ' Purple Fashion '. Ik had al vaker van dit tijdschrift gehoord maar nog nooit echt door eentje gebladerd. Eigenlijk kan je het beter een boek noemen vanwege de dikte, en alle inhoud die het tijdschrift heeft. Ik besloot hem mee te nemen en wat ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt.
In Nederland kocht ik vaak een Vogue of een Elle, wat fashion magazines betreft. wat ik altijd jammer vind aan deze tijdschriften is  dat er vrij weinig inhoud bij zit. Ze staan vaak vol gepropt met reclames van verschillende populaire merken en daarnaast staan er nog wat foto's van collecties in. Bij Purple fashion is dit zeker niet het geval. Er worden bijvoorbeeld ook veel illustraties getoond van mode ontwerpers of ander soort kunstenaars met daarbij hun verhaal/ concept. 
Ook staan er veel interviews in met verschillende kunstenaars/ ontwerpers. Ze vertellen hier hoe hun collectie tot stand is gekomen, hoe ze kunstenaar zijn geworden, wat hun visies zijn over bepaalde onderwerpen etc. 
Dit boek heeft hierdoor veel meer inhoud en dat bevalt mij heel erg. Als er een nieuwe uitkomt ga ik deze zeker in huis halen en van de mooie teksten, foto's, ontwerpen en illustraties genieten. Uit dit tijdschrift kan ik ook super veel inspiratie halen. Nu denken jullie misschien; je vertelt over een fashion tijdschrift maar je laat helemaal geen collectie foto's zien. Juist. Dit heb ik opzettelijk gedaan, om te laten zien dat dit tijdschrift veel meer kanten laat zien van fashion. Ik raad de mode liefhebbers dit tijdschrift dan ook zeker aan, hij is wel redelijk prijzig ( 25 euro ), maar dan heb je ook wat!


Wat voor tijdschriften lees jij graag?

8 opmerkingen:

 1. Wat betreft tijdschriften, sla ik meestal open wat er toevallig voorhanden is... in de bibliotheek, in de wachtkamer, in de trein... Altijd weer een leuke verrassing!
  En wat betreft de museumshops, die kan ik ook nooit overslaan wanneer ik in Londen ben. Ik spendeer liever wat meer in één keer aan zo'n mooi boek, dan wekelijks aan een tijdschrift. Ik ben het met je eens voor wat betreft de inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja je hebt helemaal gelijk. je kan beter een keer wat meer betalen en dat je dan ook wat hebt dan dat je bezig blijft haha :)

   Verwijderen
 2. Mooi om zo doorheen te bladeren! Ik lees eigenlijk nooit zo veel, maar als ik lees vind ik waargebeurde verhalen in tijdschriften altijd leuk om te lezen. En fashion natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat ziet er echt gaaf uit!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi tijdschrift! Ik ben echt dol op tijdschriften, er zijn zo veel mooie, leuk dat hier ook nog verhalen in staan over de illustraties.
  X

  BeantwoordenVerwijderen