woensdag 18 november 2015

Inspired | 181115

Alweer langer dan een week geleden las ik een post op de blog van Chantal over inspiratie. Wat is dit nou eigenlijk? en waar haal je die vandaan? Dit artikel inspireerde mij weer om er ook een bericht over te schrijven. Vaak als ik iets wil maken dan weet ik niet waar ik moet beginnen. Meestal begin ik dan maar gewoon wat te schetsen of te plakken en te knippen, en dan ontstaat er wat. Zelf heb je het niet zo snel door, maar je wordt vanzelf geinspireerd door de dingen om je heen. Als ik dus maar 'gewoon' begin met tekenen, komen mijn ideeën voort uit wat ik zie, of gezien heb. Ik wil vandaag een paar dingen met jullie delen die mij inspireren.
De foto die je hierboven ziet is de eerste inspiratie vorm voor mij. Ik verzamel allerlei leuke kaartjes, labels, en foto's. Deze hang ik op en altijd als ik ernaar kijk komen er ideeën in mij op. Ook maak ik zelf heel veel foto's. Wanneer ik iets zie wat ik interessant vind, mooi of zelfs heel lelijk maak ik er een foto van. Ik heb gemerkt dat ik hier heel veel aan heb, het inspireert mij om van alles te maken.

 Krantjes en bladen. Dit is een van de meest bekende vormen van inspiratie (denk ik). Ik vind krantjes altijd heel interessant omdat er allerlei verschillende lettertypes worden gebruikt. De vormen ervan kunnen je inspireren, maar ook de kleuren. In bladen staan vaak prachtige foto's die helemaal van top tot teen gestyled zijn. Neem bijvoorbeeld de rechter foto. Er is over alles na gedacht; de kleding, make-up en de omgeving. Zelfs het model past haar poses aan. zo wordt er een beeld gecreëerd waar je heel veel mee kan. 
 Een andere vorm van inspiratie is kleding. De printjes, de zachte of juist harde stoffen, de vormen van de items en natuurlijk de kleuren. Wanneer ik een niet weet wat ik aan moet doen dan pak ik gewoon een item, dat ik mooi vind en kijk naar welke kleuren en vormen het heeft. Hier baseer ik dan weer mijn volgende keuze op; welke kleur past hierbij? wat voor stof? etc.


 CD hoesjes. Ik weet niet of het jullie is opgevallen maar heel veel cd hoesjes, of lp hoezen hebben hele toffe prints op de voorkant.Deze laatste vier foto's zijn wat inspiratie beelden van mij voor jullie. Ook zijn er allerlei sites en apps waar je super veel leuke dingen vanaf kan halen zoals: Pinterest, We Heart It en Instagram. Let hierbij wel op! kopieer niet zomaar afbeeldingen waarvan je niet weet of de eigenaar ervan dit wel goed vind.Als je nou nog meer wil lezen en zien over inspiratie zou ik zeker een kijkje nemen op de blog van Chantal; http://www.blamethefireworks.com/art/inspiratie-wat-is-dat-nieuw-werk/

 Wat gebruiken jullie als inspiratie? En als je dan inspiratie hebt, wat doe/maak je ermee?
10 opmerkingen:

 1. Altijd fijn, van die random inspiratie beelden! Ik hou ook zoveel van magazines en natuurlijk Pinterest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo werkt het voor mij ook vaak, dat ik door een mooi plaatje, beeld of dessin geïnspireerd kan raken. En ik vind dat je gelijk hebt: als je iets wilt 'creëren', moet je soms maar gewoon ergens beginnen. Vaak vindt je 'creatie' zijn eigen weg dan wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Chantal je heeft geïnspireerd om hier ook iets over te schrijven! En grappig, ik had het artikel van Chantal ook gedeeld op mijn blog - vond het heel leerzaam :). Magazines vormen voor mij inderdaad ook echt een grote inspiratiebron. Zo tof, beetje plaatjes kijken en lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. So many beautiful inspirations!

  http://roadesque.com
  http://ourruins.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wow, super leuk!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je dit deelt! Dat van die cd-hoesjes ga ik ook gebruiken als inspiratiebron, je vind er inderdaad leuke prints op terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I love the post! You can collect info from everywhere;
  Dora www.bangsbang.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. That coat looks nice.
  Lovin your inspos

  The Bandwagon Chic | Instagram | Bloglovin | Snapchat: bandwagonchic

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk (en inspirerend, hihi) artikel!

  BeantwoordenVerwijderen