dinsdag 29 september 2015

Polaroid | 290915

Deze post gaat over iets wat ik al heel lang wilde, maar nooit kocht. Uiteindelijk kreeg ik het afgelopen week van mijn lieve vriendje als cadeau: een polaroid camera. De camera die ik heb gekregen is verkrijgbaar bij de Hema in allerlei verschillende kleuren en hij ziet er geweldig uit!







Dit is hem dan, mijn polaroid camera. Het is de Instax mini 8 in blauw. Jullie hebben hem vast al eens voorbij zien komen maar toch zal ik wel even vertellen hoe hij werkt. Het is heel simpel. Met het druk knopje aan de zijkant van de lens zet je de camera aan. Boven op de lens zitten verschillende standen waarop je de camera kan instellen, zodra je de camera aanzet geeft hij vanzelf al aan welke je het beste op dat moment kan gebruiken. Nu hoef je alleen nog maar op het kleine knopje te drukken, en de foto wordt gemaakt! Kijk wel uit, want het knopje is heel licht, dus je maakt al snel een foto. Wanneer je de foto hebt gemaakt komt hij direct uit de bovenkant van de camera, even wachten.. En je foto komt tevoorschijn!


Gister had ik eindelijk de tijd om de camera eens uit te testen. Dit is het resultaat! Ik vind het echt super gaaf en weet zeker dat ik nog vele foto's ga maken met de camera. Wanneer je een foto maakt met de camera moet je er wel opletten dat de lens lager zit dan de zoeker waar je doorheen kijkt, en dat de foto dus iets lager is. De linker foto is niet helemaal scherp geworden, helaas.. Maar ik vind het eigenlijk ook wel een leuk effect geven.


Dit zijn de cartridges die ik erbij heb gekocht. Ze zijn in vele winkels uitverkocht, maar ik had het geluk dat ze bij de Hema in Arnhem nog een voorraad hadden. De kaartjes stop je aan de achterkant van de camera in een klein vakje. Wanneer je de camera bij de Hema besteld krijg je deze cartridges er niet bij, let daar dus op! :).

prijzen;

  • Camera + batterijen; 65 euro.
  • Cartridges, 10x 2 packs ; 12 euro.

Wat vinden jullie van dit soort camera's? Heb jij er zelf een? En misschien nog tips?




9 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je hem eindelijk hebt! Ben benieuwd wat voor foto's je ermee gaat maken!
    Ik wil er zelf graag ook een, maar dat wordt nog even sparen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wauw wat een mooierd! Een vriendin van mij heeft echt precies dezelfde polaroid camera en zij is er ook echt super over te spreken. Ik vind wit voor een polaroid camera ook heel gaaf: classy, modern en toch wat ouderwets. Love it! Ben benieuwd naar de foto's die je ermee gaat maken! Ik volg je nu via Bloglovin :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een lief cadeautje en zo leuk dat die dingen weer 'in' raken! Je hebt er trouwens leuke foto's mee gemaakt, zie ik.
    Jij bent de komende tijd wel ff lekker crea bea bezig met dat ding, denk ik. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind hem ZO leuk, ik had een Polaroid maar ik heb hem opnieuw verkocht omdat ik weet dat ik hem toch niet ga gebruiken als ik reis (ik sleur al 2 andere camera's mee), maar de foto's zijn een super leuke herinnering.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alhoewel ik nu zo'n Polaroid look-a-like heb, blijf ik de originele wel echt leuk vinden zo met hun pastelkleurtjes! Oh, dat zijn de filmrolletjes die ik ook nodig heb! Alleen de wide versie en niet de mini. Misschien toch eens bij Hema gaan kijken? (:

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gaaf zo'n camera zeg! Het is dat ik al een aardig prijzige spiegelreflex camera heb, dus ik zal niet zo snel een polaroid kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb zo eentje in het roos, ben er zo fan van!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ja leuk ik heb m ook! X Laura www.mixtfashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen