vrijdag 5 augustus 2016

Montalcino

Na een uur in de auto te hebben gezeten stapte ik uit, de warme Italiaanse zon scheen op mijn benen. Ik keek om mij heen, het voelt niet meer als vakantie, nee.. Ik ben weer thuis. Ik ga al mijn hele leven op vakantie naar Italie en ondanks dat ik bijna geen woord Italiaans kan is het mijn tweede thuis. Ik pak de hand van Valentino vast en we lopen samen het eerste straatje dat wij tegenkomen in. De winkels zijn gevuld met heerlijke soorten worsten en verschillende wijnen. Overal hangen prachtige planten en bloemetjes die mij gelijk vrolijk maken.
Het stadje Montalcino is een plek waar ik bijna elk jaar weer kom. Het staat bekend om de wijn "Brunello" waar mijn vader gek op is en ze verkopen er ook heerlijke koekjes bij de locale bakker. Mijn blik valt steeds weer op de prachtige oude huizen die verschillende kleuren hebben en hele mooie oude stenen. In Nederland willen ze alles modern hebben, maar in Italië hebben ze daar geen last van. de conservatieve uitstraling die de kleine dorpjes hebben maken mij telkens weer verliefd."he iets nieuws" roep ik over het pleintje. Er hangen allerlei prachtige tegels met verschillende kunstwerken erop. Ik geniet van de kunst en begin als een gek allerlei foto's te schieten.


aan het eind van de middag rijden we richting een vriend van mijn vader, Roberto. Hij woont net buiten het dorp boven op een berg en heeft zijn eigen wijngaard. We zwemmen nog even bij hem in zijn prachtige zwembad en 's avonds genieten we van heerlijke "Bistecca" van de BBQ. Zijn huis is prachtig, echt een droom huis voor mij. Het is gevuld met prachtige schilderijen, plantjes en bloemen. Bijna alle meubels zijn van hout en de bekleding zorgt voor een fijne warme sfeer.


waar ben jij op vakantie geweest?

11 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's heb je daar gemaakt! Zelf ben ik nog nooit in Italië geweest, maar het lijkt me daar echt mooi :) Zelf ben ik dit jaar in Frankrijk geweest, net boven Parijs, in Hénonville.

  Liefs! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk reisverslag! Heel mooi geschreven, leuk om te lezen en mooie foto's! Fijn dat je het zo fijn hebt gehad in Italie. En ik herken mezelf een beetje in jouw gevoel van een tweede thuis. Dat heb ik met zweden waar ik eigenlijk al mijn hele leven kom. Behalve dit jaar, want dit jaar ging ik voor het eerst een keertje ergens ander naartoe, naar Schotland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel! fijn he om zo'n tweede thuis te hebben? maar het is inderdaad ook altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken! Schotland lijkt me ook een hele mooie plek.

   Verwijderen
 3. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad, lijkt me heel mooi daar! De foto's hebben allemaal zo'n heerlijk vakantiesfeertje, heb je die in ieder geval nog als herinnering (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! Wat ziet het er allemaal mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk verslag en prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je vaak naar dezelfde plek gaat op vakantie, dan voelt het inderdaad als 'thuiskomen' wanneer je er weer bent. Zou je geen Italiaans willen leren? Zelf vind ik het altijd heel prettig als ik me een beetje uit de slag kan trekken wanneer ik in een ander land ben waar ze een andere taal spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zou zeker wel italiaans willen spreken! Ik heb toevallig met mezelf afgesproken dat ik het dit jaar echt ga leren.

   Verwijderen
 7. ooh klinkt heerlijk allemaal. Tof ook dat je elke keer weer naar dit dorpje gaat, ik geloof wel dat het echt als thuis voelt! Fijn beschreven ook, heerlijk zulke vakanties :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie foto's heb je gemaakt. Italië is ook echt een heerlijk land :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne diary! Italië is zo heerlijk! (En ik ben trouwens echt fan van je Header, superleuk is tie!!)

  BeantwoordenVerwijderen