dinsdag 24 mei 2016

Aquarel

Ik vind het super fijn om te werken met aquarel verf. Ik gebruik zelf een palette van "Van Gogh" en die geeft echt prachtige heldere kleuren. Ik heb slechts twaalf kleurtjes, maar daarmee kom je al heel ver als je een beetje moeite neemt om de kleuren te mengen. Ik werk haast nooit alleen met aquarel. het verfijnen van dingen die ik schilder doe ik dan ook graag met een fineliner. vandaag deel ik met jullie wat aquarel werkjes in combinatie met fineliner. Enjoy!
 • 1, 2 & 3; een snelle fashion sketch gemaakt met aquarelverf en fineliner
 • 4, 5 & 6; "think outside the box" beeldend weergeven. een planten kas waar de planten niet in de kas staan maar er buiten. simpelweg om zo uit te beelden dat je niet alles hoeft te doen zoals het hoort/ binnen de lijntjes hoeft te blijven. gemaakt met aquarelverf en fineliner.
 • 7; sfeerbeeld gemaakt met aquarelverf, fineliner en markers.
 • 8; "close your eyes". een beeld van rust. gemaakt met alleen aquarelverf.

Werken jullie wel eens met aquarel? 
Zo ja welk merk is jouw favoriet?


10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie resultaten! Ik zelf vind schilderen heel leuk om te doen, maar heb nooit echt gewerkt met aquarel. Helaas ben ik geen geboren kunstenaar en zijn mijn resultaten niet zo foto waardig, zoals die van jou.Dat neemt natuurlijk niet het feit weg, dat ik er wel van geniet als ik schilder. Misschien ga ik binnenkort ook maar eens aquarel uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heel erg bedankt voor het lieve compliment!
   Ik schilder ook lang niet altijd iets moois.. het is inderdaad
   vooral fijn om gewoon wat te maken omdat je het fijn vind om te doen.

   Verwijderen
 2. Wauw, heel leuk om te zien dat je echt een eigen stijltje hebt, ziet er heel creatief uit! Ik heb zelf ook dat palette en jeetje, wat een fijne verf. Ik hoop echt dat je nog eens zo'n artikeltje plaatst :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hij is inderdaad super fijn!
   Ik kocht een mini palette omdat ik het eerst wilde testen
   Maar ik ben enorm tevreden. En ik ga zeker meer van deze
   Artikelen plaatsen. Ben blij dat er zo positief op gereageerd wordt!

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend tof! Echt knap hoor, ik zou je dit echt niet na doen haha. Ik vind vooral die kas met die planten erg gaaf verzonnen en gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit soort tekeningen echt heel mooi. De laatste is heel bijzonder, echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, super mooie tekeningen heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh echt heel mooie tekeningetjes! Ik verf heel soms met aquarel, ook met een palette van Van Gogh. Het is af en toe wel rustgevend om te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige schetsjes. Ik ben zo iemand die dus echt NIET kan tekenen of schilderen. Ik heb het dus lang geleden al opgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen