donderdag 29 oktober 2015

Art | 291015

Zoals jullie misschien al weten zit ik sinds afgelopen zomer op de kunstacademie in Arnhem 'Artez'. Helaas kan ik hier nog geen voltijd opleiding doen, omdat ik niet werd toegelaten. Gelukkig was er ook de mogelijkheid om een zogenaamde 'vooropleiding te volgen'. En daar heb ik mij dan ook voor ingeschreven. Ik ga nu elke zaterdag naar school, en ik vind het echt geweldig. Natuurlijk ben ik niet alleen op zaterdag bezig met dingen maken, maar bijna de hele week wel. Omdat ik nog nooit echt iets van mijn werk heb laten zien, dacht ik dat het vandaag maar eens zover moest zijn.


 • Het eerste wat ik wilde delen was niet echt iets wat ik heb gemaakt, maar iets dat is ontstaan. Wanneer ik bezig ben met schilderen en ik de verf op mijn afscheur palet aanbreng, ontstaan er altijd prachtige kleuren combinaties. Omdat ik een afscheur palet  heb kan ik alles makkelijk bewaren en dat doe ik dan ook. Dit is een van de mooiste kleuren combinaties die er zijn ontstaan. 
 • Ik vind het vooral fijn om gewoon te beginnen met tekenen en te kijken wat eruit komt. Dit is een van die tekeningen. Een simpele schets, waar ik later kleur aan toe heb gevoegd.
 • Ik vond het altijd al interessant om aparte materialen te gebruiken om andere dingen mee te maken. Op school heb ik geleerd, bij het vak  'product design', dat je met materialen ook proeven kan maken. Dit zijn kleine stukken materiaal die je op een bepaalde manier bewerkt. Toen we dat een tijdje hebben gedaan, vond ik het echt heel interessant om het te doen. Je ziet hoe er nieuwe kleuren, en vormen ontstaan. Je ziet het heel goed bij de bovenstaande foto. Ik was bezig met crepe papier, en sprankelde er water overheen: en zie hier het resultaat. Ik vind het echt heel gaaf eruit zien.

 • Ik had nog een verzameling foto's die ik ooit had laten drukken bij de Hema, maar ik heb er nooit iets mee gedaan. Ik besloot ze te verknippen (Ja dat lees je goed), en een nieuw beeld ermee te creëren. De bovenstaande tekst kwam in me op. 

 • Ik vind het altijd erg interessant hoe product verpakkingen aangekleed worden. Zo hangen er aan kleding stukken vaak leuke kaartjes, en zitten er in foto lijstjes mooie plaatjes. Ik vind het interessant om deze dingen te bewaren, het inspireert mij om andere dingen te maken.

 • Het laatste dat ik in deze post met jullie wil delen zijn twee schilderijen die ik heb gemaakt op school, bij het vak Fine Art. We hadden in de les een model, en die moesten we namaken in onze eigen stijl. Aangezien het mij thuis niet lukte om goede foto's te maken van deze schilderijen, heb ik een foto gemaakt van de polaroids die ik op die dag had gemaakt. 

Op mijn instagram post ik ook regelmatig dingen die ik maak, en fotografeer. Ben je daar benieuwd naar, neem dan even een kijkje: Mijn account :)5 opmerkingen:

 1. Wat creatief allemaal zeg! Ik heb nog nooit gedacht dat zo'n palet er zo kunstzinnig uit kon zien! Zodra ik weer eens écht ga verven (met papier of doek als ondergrond ipv een schoen ofzo) ga ik eens goed opletten hoe ik mijn verf op zo'n palet aanbreng.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt mij een ontzettend leuke vooropleiding. Heel inspirerend en ik denk dat het ook veel voldoening geeft...
  Alleszins spreekt uit het feit dat je er iedere zaterdag naartoe gaat wel dat je heel gemotiveerd bent.
  Die laatste twee schilderijen spreken mij het meest aan van al het werk dat je hier laat zien. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat creatief, erg leuk zeg :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen