donderdag 27 augustus 2015

Inktense | 270815

Toen ik afgelopen vakantie in Italie was, kwamen ik en mijn vader terecht in een arts supplies winkeltje. Ik wilde al een tijdje aquarel potloden, en ik zag dat ze daar verschillende soorten hadden. Omdat ik vaak mode teken wilde ik iets met felle kleuren. Met aquarel potloden gaat dit niet altijd omdat ze vaak bedoelt zijn om landschappen etc. te maken. Ik vond toen een blikje met twaalf potloden van het merk 'inktense', en daarin zaten prachtige kleuren. Ik heb ze nu al meerdere keren uitgeprobeerd en ik kan er al steeds beter mee tekenen. Daarom wil ik ook graag een tekening die ik een tijdje terug heb gemaakt met jullie delen.






 • ik begon met wat schetsen van drie outfits, na veel gummen en opnieuw tekenen kwam dit ontwerp eruit. Ik vind het het leukst om jurken te ontwerpen.




 • Om de ontwerpen er beter uit te laten komen heb ik alles overgetekend met een zwarte stift. Ook heb ik nog wat kleine dingetjes aangepast. 



 • Tenslotte gaf ik kleur aan mijn ontwerpen met mijn inktense potloden. Eerst kleurde ik het gewoon in met de potloden, en later ging ik er met een natgemaakt penseel overheen. 

Ik vind de kleuren die de potloden geven echt prachtig. Veel mensen vinden dat zulke potloden hetzelfde effect geven als waterverf, ik vind van niet. Je kan veel meer zelf aangeven hoe dik je een kleur wil aanbrengen en waar precies. Met waterverf heb ik vaak problemen dat het teveel uitloopt, wat niet fijn is bij het tekenen van kleding. Bij andere dingen daarentegen kan waterverf juist beter werken.

Gebruiken jullie wel eens aquarel potloden? Wat vinden jullie van dit ontwerp?


8 opmerkingen:

 1. Ik ken aquarel potloden alleen maar als potloden die - als je er met een penseel overheen gaat - pastelkleurig zijn. Dit lijken me echt hele fijne aquarel potloden! Daarnaast zijn je tekeningen echt mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, echt prachtige getekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! De tekeningen zijn fantastisch, prachtige jurken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dit is echt ZO mooi! Ik wenste dat ik op dat vlak wat meer talent had.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat kan je mooi tekenen zeg! Ziet er echt heel goed uit!

  -X-

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf joh! Heel mooi getekend! Die potloden lijken me erg handig, mooi effect geeft het!

  BeantwoordenVerwijderen