woensdag 6 april 2016

DIY; Headbands

De dagen dat ik vrij ben van werk zijn lekker, soms ga ik een dagje weg maar ik vind het ook heerlijk om gewoon lekker thuis wat te doen. Toen ik een paar weken terug bij de H&M een rek vol met verschillende haarbanden zag hangen dacht ik; "zoiets moet toch makkelijk zelf te maken zijn". En zo besloot ik vandaag, op mijn vrije dag, haarbanden te maken. Surfend op het internet kwam ik twee leuke makkelijke DIYS tegen die ik vandaag ook met jullie zal delen.


Voor de eerste 'headband' heb je een t-shirt nodig of een mini rok, hier knip je namelijk de onderkant vanaf. Hoe dik je het knipt hangt er vanaf hoe dik je de headband wil hebben. In een kort filmpje hieronder laat ik de volgende stappen zien.
Dan verder met de tweede die ook super simpel is, maar wel erg leuk! Om te beginnen heb je een stuk dunne stof nodig en daar knip je een vierkant uit met een diagonale doorsnede die even groot is als de omtrek van je hoofd. Dan vouw je deze dubbel tot en driehoek en begin je hem op te rollen. En klaar, daar is je haarband!Voor degene die het zich afvroegen; het nummer onder de video is van Bombay Bicycle club. Tot vandaag kende ik deze muziek niet maar ik vond het toevallig op de blog van Laura . Super toffe muziek!


dragen jullie wel eens haarbanden?


13 opmerkingen:

 1. Tof! Dit ga ik zeker even onthouden want ik vind het heel leuk staan zo'n haarband (heb het zelf nog nooit gedragen, maar daar moet verandering in komen dus, hihi) En grappig, ik ben vandaag ook eens naar Bombay Bicycle Club gaan luisteren - leuke muziek!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk gedaan! Ik vind de 2e echt tof ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een origineel idee zeg, heel erg tof!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. These headbands are so cute! I love the prints!

  http://roadesque.com
  http://ourruins.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit zo leuk!! En wat een gave printjes, hebben jouw haarbanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great DIY loves.
  You did a great job.

  The Bandwagon Chic | Instagram | Bloglovin | Snapchat: bandwagonchic

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf voor de zomer zeg, ik moet dit eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee! Inderdaad heel leuk voor de zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen